M’agrada treballar amb fang refractari. Trobo la seva textura molt interessant; permet donar un altre aire als esmalts aplicats i, d’altra banda, em transmet unes sensacions d’antiguitat, d’objectes que han viatjat a través del temps i que, tot i així, han sobreviscut. Les formes són, també, d’objectes com gerros, bols, ampolles. Els busco bé a llibres de ceràmica artesanal o bé mitjançant la web. M’agrada reproduir-les a la meva manera.


Els esmalts són sempre d’alta temperatura, aplicats amb pincell o bé a l’esmaltadora amb pistola, procurant que la peça no quedi homogènea sino que ens expliqui alguna cosa.


El tipus de ceràmica que faig em recorda els paraments ceràmics de diferents cultures i pobles. Vull pensar que, a través d’ells, queda inmortalitzat un trocet d’història que si no es perdria per sempre i quedaria oblidat en un racó sense que ningú se n’adonés.


Un cop al taller, sóc jo la que s’oblida del món exterior. Em passen les hores sense adonar-me’n. Això ratlla la felicitat i seria fabulós que tots poguessim gaudir de moments privats tan plaents.

Reflexions